1e overleg met team Expertisecentrum Familiezorg

Is dit een jubileumboek in wording? Dit lijkt er in de verste verte nog niet op. Aan de al gigantische hoeveelheid input voeg ik de 1e input van het team van het Expertisecentrum Familiezorg toe. Eerst een free writing oefening.

Ik vraag Nona van Berkel-Groten, Jeannette Kamps, Yvonne van den Meijdenberg en Klaartje van Montfort te schrijven. Dan volgt een levendig gesprek over hun manier van werken, die anders is dan die van andere organisaties. Nu zullen veel mensen dat zeggen over hun werk. Daarom probeer ik erachter te komen wat het precies is dat anders is. En waarom meer mensen die manier zouden moeten leren. Omdat het echt werkt, voor mantelzorgers.

Ik leg hen 3 mindmaps voor. Drie verhaallijnen. Waar gaat hun voorkeur naar uit? Het is een richting. Maar het kan nog alle kanten op. We geven onszelf eerst nog volop de ruimte. Vooral om te fantaseren over het boek. Het kwam goed uit dat ik na het overleg een schrijfcollege van Thomas Verbogt kon volgen bij de Kennismakerij. Hij leert nog elke dag bij, zei hij. “Laat een verhaal gebeuren. Geef het meteen de ruimte.”