Welke prioriteit schreeuwt bij jou het hardst?

Je wilt jezelf een schop onder je kont geven. Ga nou eens beginnen. Met die website, dat boek, die marketing…

Of je maant jezelf om geduld te hebben. Ben niet zo ongeduldig. Denk eerst eens wat beter na.

Wat mij vooral bijblijft van de eerste maand van 2017 is: ik stelde mezelf heel veel vragen. Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met mijn zelf opgezette ‘challenge’.

Een experiment waarin ik een nieuwe, in Nederland nog onbekende schrijfmethode uitprobeer, 5 dagen per week, 3 maanden lang. Ik kan er nog niets over vertellen, alleen dat het een methode is die heel anders werkt dan de veel bekendere ochtendpagina’s.

Een van de vragen is: Moet ik met pen en papier schrijven? Een vaak gestelde vraag als het gaat over free writing.

Tijdslimiet

Free writing is een manier om op gedachten te komen waar je anders niet op zou komen. Je gebruikt hierbij pen, papier en een timer. Je stelt jezelf een bepaalde tijdslimiet. Je blijft in die tijd doorschrijven over alles wat er in je naar boven komt.

Het voordeel is: je concentreert je 30 minuten op alles waar je mee zit, waar je van baalt en waar je tegenop ziet. En dan kun je het achter je laten, je dag beginnen en bijvoorbeeld je blog schrijven. Hoe vaker je dat op deze manier aanpakt, hoe meer je je eigen toon vindt.

Online Writing Tool

Moet je per se met pen en papier schrijven? Een goede vraag van een van de deelnemers aan mijn online schrijfcursus. “Ik heb het idee dat ik mijn gedachten beter kan bijhouden als ik kan typen.”

Je kunt natuurlijk ook een online writing tool gebruiken. Toch werkt het anders in je hersenen als je pen en papier gebruikt. Probeer het zelf eens uit.