Is er een succesformule die jouw blog zo swingend leesbaar maakt, zo swag, dat klanten beginnen te watertanden? Dat ze aan je lippen hangen en roepen: We want more!  

De afgelopen dagen bekeek ik 3 workshops van een Amerikaanse copywriter: Joanne Wiebe. Wow! Wat friste zij mijn kennis weer op! Maar ook als je geen copywriter bent, was het super om te volgen.

Ze had het over What to say en How to say it. Het eerste weten we wel, denken we, maar HOE zeg je het, dat is soms zo frustrerend.

Ze vertelde over BEWUSTWORDING. Het bekende verhaal: eerst moet je klant zich bewust worden van het probleem, dan van de oplossing en dan van jouw dienst. Dat maakt uit hoe je je e-mails en landingspagina’s opstelt…

Eigenlijk gaat het dus over STRUCTUUR.

Ry Schwartz, conversion copywriter, gaf een ongeëvenaarde copywritingles over het TEMPLATE dat hij gebruikt. Een e-mail template voor de laatste 24-48 uur van je campagne.

Hij gebruikt overigens 24 verschillende templates…

Hij gaf een heel klein beetje van zijn geheime formule prijs. Zijn template. Hij gaf een kijkje in de keuken. Ik wenste dat ik ooit nog eens zo waanzinnig goed voor internet zou kunnen schrijven.

Dat je weet WAAR je moet beginnen. Omdat je voor elk type tekst een TEMPLATE hebt. Een FORMULE. Een METHODE. Of het nu een blog, een webtekst of een formulier is.

Dat je weet WAAR je moet beginnen. Volgens mij kan het nog simpeler: met free writing.