Schrijf-Momentum

Schrijf-Momentum is een oefening in meditatief schrijven en lezen. Je traint niet zozeer je schrijfvaardigheid, maar veel meer je luistervaardigheid.

Je leert luisteren naar je gedachten en gevoelens, die met een zekere regelmaat terugkeren. Die je iets te vertellen hebben. Die je al schrijvend gaat onderzoeken.

We gebruiken inspirerende teksten uit de filosofie of non-fictie/zelfhulpboeken. Wat leren die teksten ons waar we mee verder kunnen in ons dagelijks leven? En zie je misschien verbanden met de dingen waar je zelf mee te maken hebt?

Schrijf-Momentum – kan een kantelmoment zijn. Je realiseert je opeens op een drempel te staan en ziet nieuwe kansen.

Online – een vast moment

We schrijven 1 keer per week en komen hiervoor online in Zoom bij elkaar. De meeting kan op dinsdag, woensdag of donderdag zijn. Elke bijeenkomst staat op zich.

Je ontvangt kort vóór de bijeenkomst een mail met de link. Ook krijg je een korte tekst. Het werkt het beste als je die pas leest tijdens de sessie. Je kunt hem wel uitprinten en vooraf bij je computer liggen.

Je hoeft geen schrijfervaring te hebben. Je kunt je per keer aanmelden.

Wat heb je nodig?

Blanco papier
Lekker schrijvende pen
Kaarsje
Print van de tekst die je vooraf hebt ontvangen

Bijdrage

Ik vraag een faciliteerbijdrage en stel een bedrag van € 12,50 voor. Je kunt het desgewenst zelf aanpassen. Je betaalt dit bedrag alleen als je daadwerkelijk mee hebt gedaan. Je ontvangt hiervoor een link.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door me een mailtje te sturen: karien@karienvissers.nl

AGENDA

Woensdag 7 april 2021

Donderdag 22 april 2021

Woensdag 5 mei 2021
Dinsdag 18 mei 2021

Elke sessie is van 10.00 – 11.30 uur.

 

3E$a4vO7tPNcRJKR

“Belangrijke dingen komen terug.” Dat leerde een vriendin me. Geldt ook voor gevoelens.

Soms is het goed om juist te onderzoeken wat een gevoel je te vertellen heeft. Al schrijvend. Dat helpt, elke keer. En voor het grote gemak van teruglezen. Mocht het weer eens opduiken.

Dat is waarom ik schrijfmomenten creëer. Eén keer per week doe ik dit online, samen met wie ook tijd wil maken om te schrijven.

Er is behoefte aan, juist in deze tijd. Ik ervaar zelf een toenemende behoefte. Misschien jij ook? Doe dan mee aan Schrijf-Momentum. 

Stuur me een mailtje via: karien@karienvissers.nl

Mwah. Dat gevoel sluipt erin. Ik vecht ertegen. Probeer te blijven kijken naar wat er wél is. Probeer niet te denken aan wat ik mis. Tai chi les. Ronddwalen in de boekhandel. Of wat ingewikkeld is. Op ziekenbezoek bij een vriendin. Maar potdorie, het valt eerlijk gezegd niet mee.

Kan me dan ook alleen met de grootste moeite zetten tot toch weer eens een Linkedin-post. Heimwee sluipt erin. Naar meditatie-avonden waar ik weer een tijd op door kon. Maar de leraar die ze gaf, kreeg vóór Kerstmis Covid-19 en zijn herstel gaat nog een hele tijd duren.

Ik laat het blanco papier op tafel liggen, zodat ik eraan denk te #schrijven. Dat helpt om in ieder geval weer een soort van evenwicht te vinden. En #teruglezen helpt ook.

Het is niet dat er zich geen ideeën aan blijven dienen. Ze beginnen zelfs hardnekkiger tegen me aan te duwen. Beschouw dat dan maar als een goed teken.

Ook zo’n mwah-gevoel?