Wat zou nu het beste zijn om te doen? Je vraagt je zoiets vaker af, als je een bewuster leven wilt leiden. Ik had een afspraak, maar was te vroeg. Ik greep bijna naar mijn telefoon. Maar herinnerde me op tijd iets anders.

Beter leren schrijven

Er zijn heel veel momenten uit 2017 die me nog glashelder voor ogen staan. Misschien omdat ik bijna de helft van de dagen een Write* schreef? Het zou kunnen.

Wat het experiment me leert, is wel dat je meer streeft naar een bewuster leven. Je gaat dingen van meerdere kanten bekijken. Het leven krijgt een zekere intensiteit. Ja, dat is wel een goed woord.

Intensiteit.

Je gaat beter aanvoelen wat een woord met je doet. In die zin helpen Writes om beter te leren schrijven.

Mijmeren

Er vallen je meer dingen op. Omdat je bij dingen stil staat. En niet steeds maar doordendert. Laatst vertelde een vriendin me dat ze zichzelf af en toe toestemming geeft om te mijmeren. Mijmermomenten zijn koestermomenten. Ze grenzen aan dankbaarheid.

Concentratie

Vanuit dankbaarheid kun je heel vaak je rug rechten. Dankbaarheid helpt je ook om te herinneren. Op de juiste momenten.

Vlak voor ik naar mijn afspraak ga, denk ik opeens aan mijn doel voor 2018 om me minder te laten afleiden door mijn mobiele telefoon. En aan mijn voornemen om er alvast wat mee te oefenen.

Af en toe de stilte opzoeken doet goed. En ik herinner me ineens een rustgevende qi gong oefening die ik de vorige avond had geleerd. Rust en concentratie heb ik nodig om me goed op die afspraak voor te bereiden. Ik check mijn tas, schuif mijn mobiel erin en zet mijn voeten op de vloer.

*Een Write is het resultaat van een meditatieve schrijfsessie.

=======================================================

Onderzoek naar schrijfmethoden

Er zijn veel schrijfmethoden, veel meer dan ik dacht. Mijn onderzoek telt nu zo’n 10 verschillende manieren. Ik experimenteer ermee en leg de effecten vast.

Ze gaan eigenlijk niet over schrijven. Veel meer gaat het over jezelf vragen stellen. Over het onderzoeken van issues, waar je tegen aan blijft lopen in je leven en waar je eindelijk weleens van af zou willen. Over bewuster leven.

Wil je weten welke bewezen effectieve vormen er zijn? En onderzoeken hoe die voor jou kunnen uitpakken?

Bestel de gratis e-course: 5 manieren om meer rust in je hoofd te krijgen.

Link tekst Ja, ik bestel graag de gratis e-course!

Je maakt kennis met 5 schrijfmethoden en leert de belangrijkste schrijfregel, die (bijna) alle schrijfleraren hun studenten voorhouden.

Natuurlijk kun je altijd eerst even sparren om te vragen of het iets voor je is. Hoeveel tijd het kost. Of dit een goed moment is. Maak een connectie via Linkedin. Of bel: 06 288 11 950.